Om forestillingen 2022

Vi har glædet os enormt til at komme ud og optræde for jer igen! To sæsoner uden vores trofaste publikum og græs mellem tæerne gør, at hele holdet står klar i startboksen – totalt tændte og utålmodige efter at give jer en storslået oplevelse i Zirkus Nemos smukke telt.

Søren Østergaard har i år inviteret en gæstestjerne af en helt særlig kaliber, nemlig Tommy Kenter, som har stået på ønskelisten gennem mange år. Zirkusdirektøren vil naturligvis også være at finde i manegen som sig selv og ikke mindst sine mange alter egoer, bl.a. Målermanden, Bager Jørgen, Marianne og Kim Tim. Østergaard har desuden samlet en perlerække af vidunderlige og dristige internationale artister og et ualmindeligt velspillende orkester, og samlet set kan I se frem til en fortryllende forestilling fuld af overraskelser!

Årets gæstestjerne 2022: Tommy Kenter

”Tommys talent er så mangesidigt, han er dybt morsom og har en eminent sans for timing. Han har jo prøvet alt i sin karriere, men mangler at kunne skrive zirkus på listen. Jeg glæder mig vanvittigt meget til at se ham i manegen, hvor han både skal optræde som solist, men også sammen med mig,” siger Søren Østergaard, som altid har beundret Tommy Kenter.

”Det er sjovt at give ham den her udfordring. Zirkus er en særlig genre, og det ligger godt til ham. Nemo er på den ene side præget af impro og et vist anarki, men også nogle helt særlige, uskrevne regler, som det kræver stor indføling og en god næse at forstå, og Tommy mestrer begge dele.”

Karakterer med karakter

Zirkus Nemo er bl.a. kendt og elsket for sit særegne persongalleri, hvor Søren Østergaards krøllede hjerne gennem årene for alvor har manifesteret sig i en række karakterer, som man bare må overgive sig til.

Tænk bare på Smadremanden, Kim Tim, Manden der ikke kan fløjte, Bager Jørgen, Marianne, Målermanden, Baglænsmanden, Baconmanden, Marmormanden og alle de andre. Årets forestilling byder naturligvis på et gensyn med flere af de elskelige karakterer!

Verdensartister

Intet Nemo uden artister, og vanen tro er de kommet langvejs fra for at vise deres fantastiske kunnen, opøvet gennem mange års hård træning og udøvet i store cirkus og spektakulære shows over hele verden. Glæd jer til den engelske trampolin-ekvilibrist, Professor Wacko, som mange vil genkende fra tv-programmet Britains Got Talent. I skal også møde den super stærke Duo Leosvel fra Cuba, der på vildeste vis, og bogstaveligt talt, tager akrobatik og håndstand til nye højder. Endelig skal I se eller gense den fabelagtige tjekkiske tempojonglør Mario Berousek, som kan bryste sig af at være verdens hurtigste på sit felt, foruden det mageløse ægtepar, Tatania Colaqu og Hector Yzquierdo fra hhv. Ny Caledonien og Cuba. Sammen udgør de Duo Solys, og i 2018 blev de tildelt Den Danske Cirkuspris som Årets Bedste Nummer for deres optræden i Zirkus Nemo!

Når teltet rejses, og lysene tændes

Når Zirkus Nemo rejser rundt i landet, er det altid en stor glæde at ankomme til en ny by, vejre stemningen, se pladsen an, hilse på forbipasserende og få rejst det store sort/røde zirkustelt. Mens det hårde arbejde pågår, ankommer en karavane af beboelsesvogne, der slår ring om teltet. Strøm sluttes til, og som aftenen falder på, kommer der lys i alle de små vinduer. Duften af mad strømmer fra campingblus eller komfurer, hunde luftes, og lyden af stemmer og latter får selskab af lidt sagte musik fra en transistor. Alle lader op til den kommende forestilling.

Når den sidste pløk er hamret i, kan teltmesteren omsider tænde lysene i toppen af teltet og vise alverden, at Zirkus Nemo er kommet til byen.

Læs også om